САЩ смятат, че руските военни са дали 100 хил. жертви (убити

...
САЩ смятат, че руските военни са дали 100 хил. жертви (убити
Коментари Харесай

САЩ: Офанзивата в Бахмут буксува. Киев е уверен в успеха на контраофанзивата

Съединени американски щати считат, че съветските военни са дали 100 хил. жертви (убити и ранени) в последните пет месеца на сражения против украинските сили в региона на град Бахмут, предадоха международните организации. Говорителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби заяви пред кореспонденти тази цифра, която се основава на оценки на американското разузнаване. В нея се включват над 20 хил. убити, половината от които са от частната военна компания " Вагнер ".

" Офанзивата в Бахмут буксува и се е провалила ", съобщи Кърби.

Същевременно украинският министър на защитата Олексий Резников съобщи, че подготовката за предстоящата пролетна контраатака за възвръщане на окупираните от Русия територии, е във заключителен стадий.  " Вярвам в тях ", съобщи Резников по държавната телевизия, визирайки украинските военни. " Много беше направено, с цел да реализиран те триумф ", акцентира той. 

 

" Вярвам, че през днешния ден ние можем да се приберем право вкъщи и да заявим: Да всичко е готово. А по-късно генералният щаб, командващият въоръжените сили и неговият екип ще решат по кое време, къде и по какъв начин да стартира контраофанзивата, като се основават на решенията и на разбирането на обстановката на бойното поле ", съобщи Резников.

Той сподели, че е убеден в триумфа на контраофанзивата, както са уверени и интернационалните сътрудници на Украйна. " Преди всичко сътрудниците на Киев схващат, че триумфът е в полза на сигурността на техните страни и на техните нации ", акцентира той.

" Трябва да има присъда от интернационален съд за военнопрестъпниците на Кремъл и за цялата тази мафия ", сподели той. Резников добави, че неоправдателна присъда за тези хора би бил най-важният сигнал за всички приемници и наследници на властта в Русия. Той добави, че режимът в Русия би трябвало да се промени фундаментално, тъй че естествените хора да живеят в един цивилизован свят.

Междувременно телевизия Си Ен Ен заяви, че някогашен американски морски пехотинец е бил погубен в Украйна. Името му е Купър Андрюс. Телевизията се базира на родственици на убития. Той е умрял в бойни дейности към 19 април. В Украйна той се е сражавал на страната на украинските сили.

Представител на Държавния департамент заяви пред малкия екран, че ведомството удостоверява информацията за гибелта на жител на Съединени американски щати в Украйна, само че не разкрива името му. Според Си Ен Ен Андрюс е  бил част от задграничния легион, основан в Украйна, с цел да притегля доброволци от други страни на страната на украинските сили.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР